Політика

The Times: Китай збільшує запас ядерних боєголовок швидше, ніж будь-яка інша країна

китай, ядерна зброя
Колаж The Times

На початку минулого року в КНР було 410 ядерних боєголовок, йдеться в доповіді Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, за 12 місяців їхня кількість зросла до 500.

Цей арсенал все ще поступається запасам США, у яких понад 3700 ядерних боєголовок, і Росії, у якої понад 4300. Але Китай, можливо, вперше активно розгортає ядерні боєголовки на ракетах, що перебувають у стані “підвищеної бойової готовності”.

Про це йдеться в доповіді Стокгольмського міжнародного інституту, повідомляє The Times.

Китай також швидко нарощує постачання міжконтинентальних балістичних ракет, які, будучи оснащеними ядерною боєголовкою, з часів холодної війни вважаються кращою зброєю для глобального ядерного конфлікту.

Однак Китай не єдина держава, яка модернізує ядерний арсенал. Запаси Північної Кореї досягли 50 боєголовок, йдеться в доповіді. Навіть такі країни, як Велика Британія та Франція, які не збільшували запаси, переглядають або, принаймні, модернізують свої системи. 

“Майже у всіх державах, що володіють ядерною зброєю, існують або плани, або значні зусилля зі збільшення ядерних сил”, – сказав експерт Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру зі зброї масового знищення Ганс Крістенсен.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling