Суспільство

The Guardian: В Одесі живе ескапізм, незважаючи на наступ Росії

Найбільше портове місто України знову стало мішенню для російських військ після того, як Росія вийшла із зернової угоди. Про будні Одеси пише британська преса.

«Цей тиждень був найважчим для Одеси з перших днів повномасштабної війни Путіна з Україною. Нічний терор контрастував із залишками літнього курортного життя, які збереглися на пляжі та в історичному центрі міста», – пише Guardian.

Ракетні обстріли та атаки дронів-камікадзе були три ночі поспіль. Але в барах на узбережжі чути музику, відвідувачі замовляють шампанське та коктейлі.

«Є ті, хто намагається заощадити кожну копійку, щоб витратити її, коли настануть найкращі дні, і ті, хто хоче витратити все та повеселитися, бо, можливо, це їх останні дні», – каже мешканка Одеси.

Купатися минулого року забороняли через міни — чекали висадку російського десанту. Цього сезону після підриву греблі Каховської ГЕС у Чорне море винесло трупи тварин та стічні води. Проте туристи однаково є.

«Ми приїхали на тиждень просто подивитися на море, відпочити та разом напитися», – розповідає Володимир, мешканець Херсонської області.

У центрі міста, незважаючи на війну, збереглося звичне життя.

«Поруч із фонтаном біля Одеського оперного театру група дівчаток-підлітків репетирувала кавер-версію японського естрадного танцю. Поки вони намагалися зробити ще один дубль, музику перервало виття повітряної тривоги. Незабаром стало очевидним, що пряма загроза минула, і танці продовжилися», – продовжує Guardian.

Учасниці танцювальної групи розповіли, що тренуються щодня. Свої відео в соцмережах вони супроводжують титрами про війну.

«Ми намагаємось продовжувати танцювати, зберігати гарний настрій, незважаючи на все, що відбувається», – каже Уляна, мешканка Одеси.

При цьому деякі одесити зізнаються, що життя під обстрілом дуже вимотує.

«Я не спала три дні, почуваюся як зомбі. Я просто сиджу вночі без сну, тримаю кішок і сподіваюся, що поряд нічого не вдарить», – розповідає ще одна одеситка.

Жертвами ракетних обстрілів цього тижня стали двоє людей. Постраждалих більше десятка, серед них одна дитина.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling