Економіка

Суд в Гаазі зобов’язав РФ сплатити “Нафтогазу” $5 млрд. за викрадені активи в Криму

Нафтогаз

5 млрд доларів США — таку компенсацію зобов’язана сплатити рф Нафтогазу за збитки, завдані захопленням активів української компанії у Криму. Таке рішення ухвалив Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, повідомляє прес-служба Нафтогазу.

“Газотранспортна система, вишки, вся енергосистема, фінансові активи в Криму – усе це у 2014 році росія захоплювала в першу чергу. Ми втратили бурові установки, газопроводи, власний флот та адмінбудівлі. Але не втратили віру у справедливість, яка, впевнені, буде досягнута”, – йдеться у повідомленні.

Росія повинна виконати рішення суду в Гаазі відповідно до своїх зобов’язань за міжнародним правом і в повному обсязі компенсувати збитки, завдані Нафтогазу через незаконне захоплення активів у Криму.

Арбітражні рішення можна виконувати через механізм примусового виконання. Відтак, у разі відмови росії від добровільного виконання рішення суду, відповідно до Нью-Йоркської конвенції 1958 року, Нафтогаз має право розпочати процес визнання та допуску до примусового виконання рішення на території тих держав, де знаходяться активи російської федерації.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling