Політика

Столтенберг поставив під сумнів мирний план африканців щодо України

столтенберг

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг поставив під сумнів мирний план щодо України, запропонований африканськими лідерами. На його думку, ідея африканських лідерів полягає в тому, щоб заморозити конфлікт і дозволити російським солдатам залишитися на окупованих ними територіях, а це, як підкреслює Столтенберг, було би несправедливо щодо України.

Очільник Північноатлантичного альянсу в інтерв’ю німецькій газеті «Die Welt» підкреслив, що всі хочуть якнайшвидшого закінчення війни, але мирні домовленості мають бути справедливими.

Єнс Столтенберг підкреслив, що не може бути й мови про те, щоб залишити росіянам можливість контролювати частину української території та примусити Україну до перемир’я під диктат Росії.

«Тільки Україна може визначити прийнятні умови для початку переговорів», — сказав Столтенберг.

У п’ятницю, 17 червня, до Києва з миротворчою місією прилітали африканські лідери: президент ПАР, президенти Замбії, Сенегалу, Коморських островів, а також прем’єр-міністр Єгипту й міністр закордонних справ Уганди. Вони закликали Україну почати переговори з Росією, навіть якщо її війська не покинуть окуповані території.

Володимир Зеленський відмовився, заявивши, що мирні переговори можуть відбутися лише після виходу росіян з усієї території України, включно з Кримом, і на українських умовах.

Через день лідери африканських країн вилетіли до Москви, де закликали владіміра путіна розпочати мирні переговори. Путін не відреагував на ці звернення.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling