Техно

США модернізували системи РЕБ на українських F-16

літаки
Винищувач F-16 Повітряних Сил ЗСУ / Фото: Офіс президента України

США перепрограмували комплекс радіоелектронної протидії на українських F-16 для протистояння сучасному російському озброєнню.

Інформація оприлюднена Службою розповсюдження візуальної інформації Департаменту оборони США, передає Мілітраний.

Майбутні українські літаки оновлювали інженери 68-а ескадрильї радіоелектронної боротьби повітряних сил США – центру вивчення передового досвіду радіоелектронної боротьби, що займається підвищенням потенціалу та живучості американської авіації.

Спільно з данськими та норвезькими спеціалістами американські фахівці перепрограмували комплекси РЕБ на винищувачах F-16 з Данії та Нідерландів.

Інженери 68-ї ексадрильї розповіли, що підсистеми РЕБ вимагали оновлення для того щоб нові літаки змогли ефективно інтегруватись в українські Повітряні сили та бути ефективними проти нових російських загроз.

Робота над авіаційними системами виявилась складною через стислі терміни та потребою модифікації комплексу, що не стоїть на озброєнні США.

Згадані системи не називаються, однак відомо, що данські та нідерландські літаки оснащувались комплексами  AN/ALQ-131 та AN/ALQ-10 (данська версія AN/ALQ-162). Зокрема, системи AN/ALQ-162 були інтегровані у пілони ECIPS, разом з якими прибули перші нідерландські F-16 в Україну.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling