Кримінал

СБУ повідомила про підозру голові російського банку, який впроваджує “рублеву зону” в окупації

окупація, сбу
Голові російського банку Руслану Ареф’єву повідомила про підозру / СБУ

СБУ повідомила про підозру голові російського “ЦМРБанку” Руслану Ареф’єву, який запроваджує “рубльову зону” в тимчасово захоплених регіонах України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Після захоплення лівобережної Херсонщини та частини Запорізької області фігурант організував там створення ще 27 “філій” окупаційної фінустанови. Здебільшого відкриття банків відбувалося на базі захоплених відділень місцевих українських фінустанов”, – повідомили в СБУ,

У такий спосіб агресор намагається зробити всі готівкові та електронні розрахунки на тимчасово непідконтрольних Україні територіях в російських рублях.

Крім того, окупаційні структури ЦМРБанку беруть участь у фінансуванні підрозділів російських військ, які воюють проти Сил оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Ареф’єву про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків).


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling