Суспільство

Популярність Орбана серед угорців падає через його лояльність до РФ

орбан

Після початку повномасштабної війни угорська спільнота на Закарпатті все частіше почувається ближче до Києва, ніж до Будапешта, де прем’єр-міністр Віктор Орбан зміцнює свої зв’язки з російським президентом Владіміром Путіним.

Про це пише видання Financial Times, переклад статті опублікувало “Дзеркало тижня”.

У публікації йдеться, що угорці — найбільша серед усіх груп етнічних спільнот на Закарпатті. Раніше нараховувала близько 150 тисяч людей, зараз її чисельність становить близько 70-80 тисяч.

Financial Times пише, що після анексії Росією Криму і частини Донбасу у 2014-му році Київ намагався зміцнити національну ідентичність. Тому у 2017-му ухвалив закон, який певною мірою обмежує права меншин, у тому числі в галузі освіти. Це обурило угорську громаду і змусило її підтримати Орбана. Але після повномасштабного вторгнення минулого року більшість угорців на Закарпатті змінили свою думку.

“Раніше я вважав себе угорцем з українським громадянством. Це змінилося, коли Орбан сказав, що це не його війна і що ми повинні погодитися на припинення вогню. Те, що робить Орбан… йде на користь лише чужим інтересам”, — каже Дьордь Булеца, директор компанії, яка імпортує товари з Угорщини.

“Війна змінила все. Угорці на Закарпатті більше не підтримують Орбана”, — додав він.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling