Політика

Зеленський прибув у Брюссель на саміт ЄС

9 Лютого 2023 11:17
Євросоюз, зеленський

В четвер, 9 лютого президент України Володимир Зеленський прибув у Брюссель на саміт ЄС.

Про це повідомляє BFMTV.

Президентка Європарламенту Роберта Мецола назвала появу Зеленського на саміті «історичним днем для Європи», заявивши, що вранці він прийде до парламенту, щоб «звернутися до європейських громадян».

Очікується, що Зеленський зустрінеться з усіма 27 лідерами Євросоюзу й виступить у Європарламенті на спеціальній сесії. Він закличе європейських лідерів прискорити постачання Україні зброї й «не створювати зайвих перешкод на шляху до членства в ЄС», пише The Guardian. Зокрема, повторить заклик дозволити Києву розпочати цьогоріч переговори про членство в блоці.

За словами співрозмовника The Guardian, президент України хоче отримати далекобійну артилерію, обіцяні танки, винищувачі та «боєприпаси, боєприпаси, боєприпаси…», оскільки в ЗСУ закінчуються снаряди радянського зразка, і для подальшої боротьби потрібні західні аналоги.

«Якби у нас все це вже було, ми могли б почати контрнаступ», — наголосив він.

Ще одним пріоритетом Зеленського газета називає отримання підтримки з боку ЄС мирного плану з десяти пунктів президента. Зі свого боку, європейські лідери мають підтримати «саміт формули миру», ідеться у підсумковому проєкті саміту.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling