Політика

Верещук попередила, що росія може вдатися до терактів на Різдво у храмах на окупованих територіях

війна, окупація

Віцепрем’єр-міністерка та очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук заявила, що росіяни можуть готувати теракти на Різдво у храмах на окупованих територіях.

«Є інформація, що на православне Різдво росіяни готують теракти в храмах на тимчасово окупованих територіях. Закликаю громадян бути обережними та за можливості утриматися від відвідання місць із великим скупченням людей. Бережіть себе і своїх близьких. Чекайте на ЗСУ», — зазначила міністерка.

Напередодні такі самі застереження оприлюднив проєкт InformNapalm із посиланням на два HUMINT-джерела, наближених до бойовиків «ДНР».

За даними цих джерел, є висока ймовірність, що декілька православних храмів Донецька та інших населених пунктів на окупованих територіях можуть замінувати та підірвати під час святкової ранкової служби 7 січня.

Так нібито хочуть зробити, щоби зняти пропагандистські сюжети для внутрішньої російської аудиторії й ініціювати привід для нової хвилі мобілізації. Одне з джерел зазначило, що на місцях підриву для пропагандистських сюжетів хочуть показати уламки ракет HIMARS, привезених з інших місць вибухів.

Також співрозмовники InformNapalm стверджують, що бойовики-колаборанти просять своїх близьких не йти до церкви 6-7 січня через нібито можливий удар артилерії.

«Вважаємо, що публічна заява путіна щодо намірів оголосити “режим припинення вогню” може бути непрямим свідченням інформаційної підготовки до вказаного терористичного акту в дусі вже звичних для рф операцій “під чужим прапором”», — зазначає InformNapalm.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling