Політика

В офісі Дуди заявили, що падіння ракети не спричинило напругу між Польщею та Україною

польща

Вибух біля польсько-українського кордону не спричинив напругу між Києвом та Варшавою. Не було навіть бурхливого обміну думками між президентами чи їхніми радниками та командами.

Про це сказав глава Бюро міжнародної політики в Канцелярії президента Польщі Якуб Кумох.

Він пояснив, що для Польщі важливо було визначити, напали на країну чи ні. Так, у Польщі не вважають вибух на прикордонні нападом, а радше нещасним випадком.

Кумох нагадав, що польська та американська сторони схиляються до гіпотези, що це була ракета українських ППО, яка не влучила в ціль і в якій не спрацював старий радянський апарат самоліквідації.

При цьому, у Польщі взяли до уваги інформацію, що Пшеводув, де впала ракета, має таку ж широту, як Київ, і ту ж довготу, що й Львів.

«Так каже українська сторона, і, звісно, до цього треба прислухатися», — сказав Кумох.

Він наголосив, що ніякого конфлікту між Україною та Польщею з цього приводу немає, ніхто не звинувачує Україну в навмисному нападі на польську територію.

«Звісно, винна в цьому росія, тому що саме вона бомбить Україну і створює умови для того, що сталося […] Українці мають право захищатися […]  Я переконаний, що навіть в Україні падають осколки ракет. Іде війна. Трагедія сталася в Польщі, але ми все ще розглядаємо це як нещасний випадок», — сказав Кумох.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling