Політика

Рейтинг Шольца за рік обвалився майже вдвічі

шольц

У Німеччині за 2022 рік впала довіра до всіх ключових політичних інститутів – зокрема федерального уряду та канцлера Олафа Шольца.

Про це, як повідомляє “Європейська правда“, свідчать результати дослідження Trendbarometer, здійсненого соціологічною компанією Forsa на замовлення телеканалів RTL і ntv.

Як і в усі попередні роки, найбільшою довірою серед політичних інститутів користується федеральний президент: 63% німців мають велику довіру до Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Далі в рейтингу довіри зі значним відривом перебувають уряди федеральних земель (46%), бургомістри й члени міських рад (44%), міські та общинні представництва (по 43%). Лише 37% німців все ще мають велику довіру до Бундестагу, 34% – до федерального уряду та 33% – до федерального канцлера.

Таким чином, довіра до уряду за рік впала на 22%, а до Шольца – на 24%. Для порівняння: на рубежі 2020-2021 років у розпал коронавірусу 75% мали велику довіру до його попередниці Ангели Меркель.

Крім того, 31% респондентів усе ще мають велику довіру до Європейського Союзу, а 17% – до політичних партій.

Соціологи простежили чіткі відмінності в рівні довіри до політичних інститутів між прихильниками окремих партій. Виборці Соціал-демократичної партії довіряють більшості політичних інститутів більше, ніж прихильники консервативного блоку ХДС/ХСС. Натомість серед прихильників праворадикальної “Альтернативи для Німеччини” довіра до політичних інститутів становить 2-3%.

Опитування було здійснене з 15 по 22 грудня 2022 року на основі репрезентативної вибірки у 4003 повнолітніх громадянина Німеччини.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling