Політика

Невдачі на полі бою та мобілізація докорінно змінюють інформпростір РФ, – ISW

3 Жовтня 2022 07:09
війна

Поразка Росії в Харківській області та Лимані в поєднанні з неспроможністю Кремля ефективно та справедливо провести часткову мобілізацію докорінно змінюють російський інформаційний простір.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Спонсоровані Кремлем ЗМІ та російські мілблогери – відома спільнота, що складається з російських військових кореспондентів, колишніх довірених осіб і націоналістів – невдоволені втратою Лимана і водночас критикують бюрократичні провали часткової мобілізації у РФ”, – зазначили фахівці.

В ISW вказують, що пропагандисти пояснюють поразку навколо Лимана й у Харківській області нездатністю командування належним чином забезпечити та посилити війська РФ на півночі Донбасу та скаржаться на відсутність прозорості щодо перебігу війни проти України.

Американські аналітики підкреслили, що деякі гості сильно відредагованих кремлівських телевізійних шоу, які вийшли в ефір 1 жовтня, навіть критикували рішення президента Росії Володимира Путіна анексувати чотири українські області перед тим, як захистити їхні адмінкордони чи навіть лінію фронту, висловлюючи сумніви щодо здатності РФ коли-небудь повністю окупувати ті території.

“Пропагандисти вже не приховують свого розчарування проведенням часткової мобілізації, часто обговорюючи незаконний призов деяких чоловіків і звертаючи увагу на такі проблеми, як алкоголізм серед новомобілізованих”, – інформують в Інституті вивчення війни.

За даними фахівців, пропагандисти сумніваються, що мобілізація створить сили, необхідні для відновлення ініціативи на полі бою, враховуючи низьку якість російських резервів.

В ISW наголосили, що поразка біля Лимана спричинила навіть більше плутанини та негативу в російському інформаційному просторі, ніж відхід від Києва, острова Зміїний чи навіть Харкова.

“Вплив Лимана більший, оскільки росіяни зараз бояться бути мобілізованими для вирішення проблем на полі бою”, – додали аналітики.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling