Політика

NYT: бої за Бахмут змусили ЗСУ змінити стратегію

бахмут

New York Times у своїй статті, присвяченій розвитку ситуації під Бахмутом, зазначає, що керівництво України, яке раніше сумнівалося в доцільності боїв з великими втратами, змінило свою точку зору.

Ще недавно, нагадує NYT, президент Володимир Зеленський відкрито говорив, що не впевнений, чи коштувала боротьба за два зруйновані міста Сєвєродонецьк та Лисичанськ життя близько 100 українських військових на добу.

Але зараз оборона Бахмута, також сильно зруйнованого, стала для України символом національної боротьби з окупантами.

За словами аналітиків, тактична цінність Бахмута викликає великі сумніви, але тепер ця битва – найтриваліша за весь час війни – має велике стратегічне значення для обох сторін.

Патова ситуація на цій ділянці фронту змушує українську армію змінювати стратегію.

В інших великих битвах цієї війни, пише видання, ВСУ вдавалося уникати прямих зіткнень, вдало маневруючи та використовуючи надану Заходом зброю дальньої дії, щоб змусити Росію відступити.

Зараз українському командуванню доводиться підлаштовуватися під нові реалії, які пропонує противник, а саме – під російські маси живої сили, що йдуть у лобові атаки.

Нагадаємо, що в місті, населення якого до війни становило близько 100 тис. жителів, на даний момент залишаються близько 7 тис осіб.

Але для Росії, яка давно не демонструвала жодних великих досягнень на фронтах, взяття Бахмута має велике психологічне значення, пишуть експерти NYT.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling