Суспільство

На Харківщині планують оголосити примусову евакуацію з трьох громад Куп’янщини

евакуація

На Харківщині планують оголосити примусову евакуацію сімей з дітьми з 10 населених пунктів Купʼянського району. Також рекомендують виїжджати з Борівської громади.

Про це повідомив в етері телемарафону “Єдині Новини” Олег Синєгубов.

“Евакуація стосується населених пунктів Куп’янської, Кіндрашівської та Курилівської громад. Там зараз перебуває 275 дітей. Ми їх евакуюємо разом з батьками, або з одним із них. Це можуть бути опікуни або піклувальники. Самостійно дітей не вивозимо”, — каже Синєгубов.

За його словами, усім евакуйованим планують надати житло у Харкові або в інших регіонах.

Також в обладміністрації планують прийняти рішення щодо евакуації з Борівської громади Ізюмського району, каже Синєгубов.

“Поки що це рекомендація. РФ продовжує обстрілювати цей напрямок. Ми будемо повністю забезпечувати житлом, виплатами та юридичною допомогою”, — розповідає Олег Синєгубов.

Начальник Борівської СВА Олександр Тертишний закликає жителів громади виїжджати разом із дітьми.

“Ми рекомендуємо вам тимчасово виїхати з території громади та вивезти дітей. Адже життя і здоров’я дітей — це найголовніше. звертайтеся до Борівської селищної військової адміністрації, до селищної ради для того, щоб ми могли сформувати списки людей”, — йдеться у повідомленні.

За даними голови ОВА, з моменту оголошення примусової евакуації з Куп’янщини вже самостійно виїхали близько двох тисяч людей, більше тисячі вивезли волонтери, з них 300 — це діти. Їм надали житло та необхідну допомогу.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling