Кримінал

На Харківщині викрили двох чоловіків, які публічно підтримували війну Росії проти України

30 Серпня 2022 21:43

На Харківщині судитимуть таксиста, який у розмовах зі своїми клієнтами схвалював повномасштабну агресію Росії проти України. Також правоохоронці оголосили підозру 19-річному адміністратору онлайн-каналу, котрий заперечував російське вторгнення та прославляв військових РФ.

За даними прокуратури, 49-річний чоловік у серпні цього року підробляв таксистом та у розмовах з клієнтами називав дії країни-агресора правильними та правомірними. Також він схвалював російського президента та неодноразово повторював: "Україна повинна неодмінно приєднатись до складу РФ", повідомляють у прокуратурі Харківщини.

Також силовики викрили 19-річного харків'янина, який поширював кремлівські наративи та заперечував збройну агресію РФ проти України. З матеріалів слідства відомо, що з квітня 2022 року юнак на правах адміністратора каналу в одному з месенджерів поширював матеріали, в яких він прославляв російських військових.

Хлопцю оголосили підозру за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України. Максимальне покарання — п'ять років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling