Кримінал

ЗСУ почали операції з "формування" на півдні, щоб підготувати грунт для контрнаступу, – CNN

29 Серпня 2022 15:30

Збройні сили України почали операцію з "формування" на півдні країни, щоб підготувати поле бою для значного українського контрнаступу

Про це заявили два високопоставлених американських чиновника, повідомляє CNN.

Формуючі операції є стандартною військовою практикою перед наступом і включають нанесення ударів по системах озброєння, командуванню та управлінню, складам боєприпасів та іншим цілям, щоб підготувати поле бою для запланованих наступів.

За словами чиновників, які були ознайомлені з розвідувальною інформацією, США вважають, що довгоочікуваний контрнаступ буде включати в себе поєднання повітряних і наземних операцій.

За словами високопоставленого американського чиновника, плани з'явилися після того, як війна Росії в Україні перевалила за шестимісячний рубіж, при цьому американські оцінки показують, що Росія змогла перекинути на фронт менше підрозділів, ніж передбачалося спочатку.

За словами чиновника, багато з існуючих підрозділів – які Росія організовує в бойові тактичні групи (БТГ), що складаються з піхоти, танків, артилерії і ППО – розгорнуті нижче штатної чисельності, а деякі навіть у два рази менше.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling