Суспільство

Окупанти розробили план евакуації на випадок аварії на Запорізькій АЕС

28 Серпня 2022 10:53

Окупаційна адміністрація Запорізької області розробила план евакуації населення на випадок аварії на Запорізькій АЕС, про загрозу якої заявляє як Україна, так і міжнародне співтовариство.

"Ми, зрозуміло, підготувалися до будь-якого розвитку ситуації і тому розробили план евакуації населення у разі виникнення такої необхідності", – заявив в інтерв'ю РИА "Новости" голова окупаційної адміністрації Євген Балицький.

Працівники АЕС – найбільшої в Європі – звинувачують російських військових у психологічному та фізичному тиску. Українська влада заявляє, що Росія наражає станцію на небезпеку і проводить регулярні обстріли.

Російська військова та окупаційна влада щодня звинувачує в обстрілах Україну. Напередодні адміністрація окупованого Енергодару стверджувала, що з боку українських військових було п'ять артилерійських ударів безпосередньо по території Запорізької АЕС.

Тим часом МАГАТЕ сформувало групу експертів для відправки на АЕС – про це повідомила газета New York Times. До групи, за її даними, увійшов голова агентства Рафаель Гроссі та ще 13 осіб. Представників США та Великобританії серед них немає.

Наразі станція працює у звичайному режимі та рівень радіації перебуває в нормі, стверджує Балицький (всупереч розповідям співробітників станції, які спілкувалися з журналістами на умовах анонімності). Російські військові взяли АЕС під контроль на початку березня.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling