Кримінал

На Харківщині затримали коригувальника

27 Серпня 2022 16:29

СБУ оголосила про підозру 43-річному жителю селища Слатине. Чоловіка підозрюють у тому, що він наводив удари російської артилерії на позиції сил оборони Харківщини.

Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Слідчі встановили, що чоловіка залучили до співпраці з окупантами наприкінці березня, коли Дергачівський район був під окупацією російських військ.

"Зловмисник ініціативно зв'язався з представниками Збройних сил Росії за допомогою відповідного телеграм-бота, посилання на який рашисти розповсюджували у мобільних месенджерах, та погодився співпрацювати з ворогом", — написав Абдула.

"Коригувальник робив скриншоти карт місцевості, де відмічав точні позиції військових підрозділів і техніки ЗСУ на території Харкова і Харківської області, та передавав ці зображення представнику країни-агресора на номер російського мобільного оператора", — додає речник СБУ у Харківській області.

У прокуратурі Харківської області додають, що 21 червня чоловік надіслав окупантам місця дислокації ЗСУ у селі Безруки, після чого російська армія нанесла по них удари.

Підозрюваного затримали у Харкові. До міста він переїхав після звільнення Слатиного від окупантів.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух чи розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану. Йому загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling