Політика

Британія виділяє Україні допомогу на 63 млн доларів

24 Серпня 2022 17:28

Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві з нагоди 31-ї річниці незалежності України британський прем’єр-міністр оголосив про новий пакет допомоги на 63 млн доларів (£54 мільйони).

Допомога включатиме сотні найсучасніших безпілотників та протитанкові боєприпаси.

"Сьогоднішній пакет підтримки надасть хоробрим і стійким збройним силам України ще один поштовх у їхній спроможності, дозволяючи їм продовжувати витісняти російські сили та боротися за свою свободу", – заявив Джонсон.

Зокрема, на урядовому сайті зазначено, що у новий пакет увійдуть 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення сил противника, що наближаються.

Також Велика Британія готується надати Україні транспортні засоби для пошуку мін у прибережних водах — найближчими днями українські спеціалісти вчитимуться використовувати їх у Британії.

"Те, що відбувається в Україні, має значення для всіх нас, тому я сьогодні тут, щоб сказати, що Сполучене Королівство з вами і буде з вами протягом наступних днів і місяців. Ви можете перемогти і ви переможете", – підсумував Джонсон.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling