Економіка

США готуються виділити Україні ще $800 млн на військові потреби

19 Серпня 2022 08:57

Інформаційне агентство Reuters повідомляє з посиланням на дані трьох джерел, що адміністрація президента США Джо Байдена готується виділити Україні військову допомогу ще на 800 млн. доларів.

За даними агентства, про новий пакет може бути оголошено вже у п'ятницю, проте не виключено, що публічна інформація про нього з'явиться лише наступного тижня.

Білий дім відмовився прокоментувати дані Reuters.

У повідомленні сказано, що Байден схвалить черговий пакет військової допомоги у рамках так званого Presidential Drawdown Authority, тобто схеми, за якою він може оперативно виділяти кошти без згоди конгресу.

У травні американський конгрес затвердив безпрецедентний пакет допомоги Україні через агресію Росії на загальну суму близько 40 млрд доларів. У тому числі законодавці передбачили, що президент США може користуватися Presidential Drawdown Authority обсягом 11 млрд доларів.

На що йде американська допомога обсягом 40 млрд доларів:

  • 6 млрд доларів підуть на оборонну допомогу (навчання, обладнання та озброєння);
  • 8,7 млрд буде використано для поповнення запасів американської зброї, яка відправляється Україні.
  • Ще 3,9 млрд. доларів США направлять для допомоги Європейському командуванню збройних сил США.
  • Американські законодавці вирішили, що президент Байден може без згоди конгресу оперативно направити американську допомогу на суму 11 млрд . доларів (Presidential Drawdown Authority).
  • До пакету також увійшли 5 млрд доларів для вирішення проблеми глобальної продовольчої кризи, спричиненої війною в Україні;
  • майже 9 млрд. економічної допомоги Києву.
  • близько 900 млн. для підтримки українських біженців.

Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling