Кримінал

На Луганщині під контролем України знаходяться два села, – ОВА

18 Серпня 2022 15:23

Україна на сьогодні контролює лише два населені пункти в Луганській області, з яких небезпечно евакуювати людей, повідомив голова військової обласної адміністрації Сергій Гайдай.

"Зовсім не велику частину (контролює Україна на Луганщині) – це два населені пункти, на території яких відбувається активна фаза бойових дій. Туди неможливо приїхати та евакуювати людей, бо це небезпечно і для тих, хто там перебуватиме, і для тих, кого захочуть евакуювати… Це буквально два села – там постійно точаться бої, йдуть обстріли з різного озброєння, тому виїжджати звідти – це смертельно небезпечно", – сказав він на брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ".

Голова ОВА також зазначив, що в області залишаються орієнтовно 350 тис. мирних жителів. За його словами, жителі Луганщини все ще можуть евакуюватися, він нагадав про три шляхи виїзду.

"Перший – через дамбу, через Харківську область. Єдине що там лише пішохідний перехід. Другий варіант – через Запорізьку область. І третій варіант – він більш довгий і дорогий, стільки коштують просто квитки – це через Росію, через Балтійські країни, але це коштуватиме десь орієнтовно EUR300", – уточнив Гайдай.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling