Політика

ISW: Російські військові втрачають впевненість у безпеці

18 Серпня 2022 07:19

У своїй щоденній доповіді про стан справ на фронті американський Інститут вивчення війни (ISW) робить висновок, що керівництво армії РФ "ймовірно, все більше втрачає впевненість у безпеці Криму після нещодавніх українських ударів по російських військових об'єктах" на півострові.

В останні тижні сталися потужні вибухи на російському військовому аеродромі в Новофедорівці біля курортного міста Саки та на складі боєприпасів у селі Майське під Джанкоєм . До цього нападу зазнав штаб Чорноморського флоту в Севастополі .

Київ офіційно не заявляв про відповідальність за ці інциденти, проте українська влада просить мешканців Криму та інших окупованих російською армією територій не наближатися до військових об'єктів.

За оцінками ISW, у відповідь на напади російські сили були переведені в стан підвищеної готовності та зазнали реструктуризації. У тому числі експерти інституту пишуть з посиланням на українську військову розвідку, що армія РФ перекинула свої літаки вглиб території Криму або ж на аеродроми, розташовані в Росії.

"Лідери Росії та її націоналістичний інформаційний простір все активніше намагаються представити останні українські удари по російських військових об'єктах у Криму як теракти, – сказано у зведенні Інституту. – Таким чином вони намагаються відвернути інформаційний фокус від порушення Росією міжнародного права та закликів до західних країн визнати країною-спонсором тероризму".

Інші висновки ISW про становище на фронті:

  • Російські сили провели кілька невдалих атак біля кордону Донецької та Харківської областей , там їм доводиться воювати у лісах – важкому з тактичного погляду просторі.
  • Армія РФ продовжує безуспішні спроби вести наступ на населені пункти на південний схід від Сіверська (на Донеччині).
  • Вона також розпочала кілька атак на південь від Бахмута і, ймовірно, намагається покращити своє тактичне становище біля Горлівки.
  • Російські війська досягли обмежених успіхів на північний захід від Донецька та біля адміністративного кордону Запорізької та Донецької областей.
  • Сили РФ "імовірно готуються до захисту своїх наземних шляхів сполучення в трикутнику Мелітополь – Токмак – Бердянськ за допомогою мінування населених пунктів на східному фронті в Запорізькій області".

Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling