Кримінал

В Україні створили штаб з моніторингу ситуації навколо ЗАЕС

17 Серпня 2022 21:02

На базі НАЕК "Енергоатом" створюють великий кризовий штаб, який повинен бути максимально ефективним у разі виникнення на ЗАЕС будь-якої надзвичайної ситуації.

Про це повідомили в пресслужбі НАЕК.

Проєкт анонсували під час зустрічі в Запоріжжі міністрів енергетики Германа Галущенка і внутрішніх справ Дениса Монастирського, а також очільника Енергоатому Петра Котіна та керівників Дніпропетровської і Запорізької ОВА й ДСНС.

В обласному центрі делегація проінспектувала роботу всіх служб, сил і засобів, які відповідають за радіохімічний, біологічний і ядерний контроль.

За словами Галущенка, штаб працює цілодобово і в онлайн-режимі триває моніторинг ситуації довкола ЗАЕС.

Очільник МВСУ Денис Монастирський зазначив – допоки атомна електростанція перебуватиме під контролем Росії, доти існуватиме небезпека в навколишніх районах.

"Ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишається небезпечною і продовжує погіршуватися. Протягом останніх трьох тижнів дедалі більшими стали намагання російських загарбників пошкодити обладнання станції через. Для цього вони обстрілюють і саму ЗАЕС, і лінії, якими вона з’єднується з об'єднаною енергосистемою України. Це дуже небезпечно!", – наголосив Петро Котін.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling