Політика

Росія захопила два села на Донбасі

17 Серпня 2022 07:12

Судячи з висновків експертів Інститут вивчення війни (ISW), армія РФ зуміла просунутися в Солодкому та частині Степового в Донецькій області – раніше ці два невеликі населені пункти біля Донецька були повернуті під контроль України.

Співробітник інституту Джордж Баррос пояснює у своєму Twitter, що ці два села відзначені на картах ISW як перебувають у зоні російського просування, оскільки генштаб Збройних сил України 16 серпня повідомляв, що в цьому районі армія РФ веде наступ і має "частковий успіх". Крім того, дані про настання у Солодкому підтверджуються супутниковими знімками НАСА, на яких видно пожежі.

Експерти ISW також вважають, що російські військові просуваються в сусідньому населеному пункті Єгорівка, оскільки в інтернеті з'явилися кадри, на яких у цьому селищі діють військовослужбовці 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту Росії.

Крім того, на нових картах Інституту вивчення війни відзначено російський наступ на півночі та півдні від Сіверська – на основі заяв так званого посла самопроголошеної Луганської народної республіки в Росії Родіона Мірошника. Останній 16 серпня сказав, що армія РФ оточила Сіверськ із трьох сторін. Втім, експерти ISW зазначають, що візуальних підтверджень його заяв немає, а Мірошник раніше дуже перебільшував територіальні придбання сил, що воюють проти України.

Західні експерти та представники української влади зазначають, що після взяття Сєверодонецька та Лисичанська в Луганській області російська армія не може досягти значних успіхів на Донбасі і її просування поки що обмежується невеликими населеними пунктами, за які йдуть запеклі бої з великими втратами.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling