Суспільство

В Україні заборонять феєрверки та салюти

16 Серпня 2022 16:38

Верховна рада 16 серпня 250 голосами "За" підтримала за основу законопроєкт №7438, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу піротехнічних виробів" що забороняє продаж та використання феєрверків.

Зокрема пропонується заборонити використання, продаж та передачу феєрверків, салютів і петард. Заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Також документом пропонується заборонити проведення будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин, за виключенням сценічних піротехнічних виробів Т1 та Т2, феєрверків класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, який не перевищує 60 дБ.

Київська міськрада ще у 2019 році заборонила проводити у столиці феєрверки, салюти та інші розважальні заходи та видовища з використанням піротехнічних виробів до завершення війни на Донбасі.

У грудні 2021 року на сайті президента України була зареєстрована петиція "Про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів й закриття усіх магазинів піротехніки". Петиція набрала понад 25 тисяч голосів і була успішно підтримана.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling