Суспільство

ЗМІ пишуть про "ажіотажний попит" у Росії на шенгенські візи

14 Серпня 2022 11:42

У Росії виник ажіотажний попит оформлення шенгенських віз. Кількість звернень до профільних агентств підскочила на 40%, повідомило російське видання "Коммерсант", посилаючись на свої джерела на туристичному ринку.

У матеріалі йдеться, що ситуація пов'язана із закликами обмежити росіянам видачу шенгенських віз і "негативним інформаційним фоном".

«Мандрівники прагнуть оформити документи заздалегідь», – сказав один зі співрозмовників видання. Інше джерело «Комерсанта» відзначило, що йдеться в основному про туристів, які діють самі або через візові агенції. Керівниця корпоративного відділу однієї з них Марина Широкова повідомила, що кількість заявників зросла на 40% за останні два тижні. «Особливо це відчувалося наприкінці тижня, на тлі заяв естонської влади», – додала Широкова.

У публікації «Коммерсанта» йдеться також про те, що переважно громадян Росії цікавить відвідування популярних курортних напрямків – Франції, Іспанії, Італії та Греції. Але через обмежене авіасполучення багато туристів добираються туди через Фінляндію і балтійські країни.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling