Суспільство

У Польщу прибув залізничний транспорт із пораненими українськими військовими

13 Серпня 2022 14:38

У ніч на суботу до Великопольщі прибув медичний залізничний транспорт із пораненими в боях військовими з України, повідомив Польському агентству преси (PAP) речник великопольського воєводи Матеуш Дашкєвич.

Він сказав, що медичний залізничний транспорт із пораненими у боях військовими з України прибув у Великопольщу приблизно о першій годині. Транспортування поранених до кількох лікарень координував великопольський воєвода за підтримки армії, поліції, пожежників, охорони залізниці та медичних рятувальників.

«Все було здійснено дуже ефективно та з турботою про безпеку українських військових», – наголосив Дашкєвич. Наразі у воєводських службах не надають більше інформації, а також не повідомляють, скільки українських військових прибуло до Великопольщі, передает Польське Радіо.

Великопольський воєвода Міхал Зєлінський заявив, що «польська держава допомагає не лише біженцям, які прибули до нас після початку війни та російської агресії в лютому цього року, але також намагається допомогти пораненим захисникам України, рятуючи їхні життя та надаючи професійну медичну допомогу».

«Я прошу вас утриматися від спроб сконтактуватися з нами, з солдатами, тому що їхня безпека, здоров’я та захист особистості є найбільшою підтримкою, яку ми можемо їм зараз надати», – підкреслив воєвода.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling