Політика

Як використовувався військовий аеродром у Новофедорівці

9 Серпня 2022 21:10

Сьогодні У Криму атакували військовий аеродром, де розташовується навчально-тренувальний комплекс "Нитка" та склади з боєприпасами біля курортних міст Саки та Новофедорівка, пише "Комерсант" з посиланням на джерело в адміністрації Новофедорівки.

На комплексі "Нитка" відпрацьовується зліт та посадка на палубу авіаносців. До 2014 року на аеродромі розташовувалась військова частина армійської авіації України.

Від Новофедорівки у Криму до найближчих позицій українських збройних сил у Херсонській області понад 200 км. Про наявність у ЗСУ чи постачання від західних країн ракет відповідної дальності публічно не повідомлялося.

Після вибухів на авіабазі в анексованому Криму оголошено т.зв. "жовтий рівень терористичної небезпеки".

Як оголосив призначений Росією голова влади півострова Сергій Аксьонов, цей режим діятиме до 24 серпня на території міських округів Армянськ, Джанкой, Красноперекопськ та Джанкойського та Красноперекопського районів.

Жовтий рівень терористичної небезпеки вважається найвищим рівнем. Режим запровадили після вибухів на військовому аеродромі "Сакі", але не в районі самого аеродрому, а за 70-100 км на північний схід від нього, у найближчих до материкової частини України районах Криму.

При цьому міністерство оборони Росії стверджує, що ці вибухи були наслідком нещасного випадку, а не будь-яких дій української армії.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling