Економіка

ЄС перерахував Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги

2 Серпня 2022 21:34

Євросоюз повністю перерахував Україні 1 млрд євро з нового пакету макрофінансової допомоги . Про повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

"Ці кошти допоможуть Україні задовольнити свої невідкладні фінансові потреби після неспровокованої та невиправданої агресії з боку Росії . Мільярд євро зміцнить Україну на вирішальному етапі", – написала вона у соцмережі Linkedin .

Про надходження в Україну перших 500 млн. євро з цього пакету напередодні повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що ще 500 млн. євро очікуються 2 серпня. За словами прем'єра, ці кошти допоможуть у "фінансуванні першочергових бюджетних потреб".

Рішення про надання нової макрофінансової допомоги було ухвалено Європарламентом та Радою ЄС 12 липня 2022 року. Вона є першою частиною виключного пакету макрофінансової допомоги у розмірі до 9 млрд євро, оголошеного у повідомленні ЄК від 18 травня 2022 року та схваленого Європейською радою 23-24 червня 2022 року.

Цей мільярд євро доповнює підтримку, яку ЄС уже надав Україні у першому півріччі, зокрема екстрений кредит на 1,2 млрд євро . Таким чином, загальний обсяг наданої Україні макрофінансової допомоги з початку війни сягнув 2,2 млрд євро.

Кошти надаються Україні у вигляді довгострокових кредитів на пільгових умовах.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling