Політика

Дуже малоймовірно, що Росії вдасться взяти Бахмут – ISW

31 Липня 2022 09:06

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму щоденному зведенні пише про просування російської армії у бік Бахмута та про загибель полонених у Оленівці.

Російські сили, ймовірно, зосередилися на наступі у бік Бахмута і навколо Донецька замість спроб взяти Сіверськ та Слов'янськ. Російське командування, мабуть, намагається використати недавні успіхи в районі Новолуганського, щоб чинити тиск на Бахмут зі сходу. У районі Донецька вони, мабуть, намагаються витіснити українських військових, щоб місто залишилося поза зоною досяжності артилерійського вогню. Крім того, можливо, вони мають намір захопити якнайбільше території на Донеччині до запланованих на вересень "референдумів".

Дуже малоймовірно, що Росії вдасться взяти Бахмут – велике і добре захищене місто – або досягти значних успіхів на захід від Донецька, навіть якщо їм вдасться взяти Авдіївку та Піски, які вже були епіцентром боїв у 2014 році. Проте бойові дії у цих районах, швидше за все, посилюватимуться, тож президент України Володимир Зеленський закликає мешканців евакуюватись.

Ні Росія, ні Україна не представили нових свідчень щодо загибелі українських полонених у в'язниці в Оленівці на окупованій території Донецької області. Компанія Maxar опублікувала знімок супутниковий наслідків удару.

"ISW не може підтвердити причину або характер того, що сталося, хоча вірогіднішою залишається теорія про причетність російських військових", – йдеться у зведенні.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling