Політика

У окупантів великі проблеми із особовим складом – ГУР Міноборони

28 Липня 2022 17:56

Окупанти поповнюють дефіцит офіцерів за рахунок сержантського складу та намагаються виявляти симулянтів за допомогою спеціалізованих медкомісій, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"На фоні великий бойових втрат в армії рф виник дефіцит офіцерів. Щоб якось заповнити ці вакансії розпочато масове присвоєння офіцерського звання молодший лейтенант особам сержантського складу без відповідного досвіду та освіти", – йдеться у повідомленні.

Ще одна причина дефіциту кадрів, вважають розвідники, – небажання військовослужбовців ЗС та росгвардії з далекосхідних регіонів брати участь в бойових діях на території України. В тому числі через те, що їх часто включають до складу так званих «зведених підрозділів», які формуються не за професійною ознакою. В результаті, велика кількість військових в них не мають належної підготовки, що призводить до додаткового збільшення втрат.

Багато окупантів, які брали участь у бойових діях, не бажають повертатися в свої підрозділи, вказуючи у якості причини відмови проблеми зі здоров’ям. Щоб запобігти «відтоку кадрів», керівництво ЗС рф формує військово-лікарські комісії. Їхнє головне завдання – виявлення військовослужбовців, які імітують захворювання та поранення для ухилення від участі у бойових діях.

"На території ростовської області у невеликих населених пунктах проходять активні заходи з мобілізаційної підготовки військовозобов’язаних осіб. Обласні військові комісаріати здійснюють призов молодих людей, які проходили військову службу та мають артилерійський досвід. Осіб, які служили у піхотних військах, записують до військового резерву. Їх повідомляють про необхідність прибуття за викликом для ротації військовослужбовців, що нині беруть участь у війні проти України (конкретні терміни не оголошуються). Наразі майже з кожного села Ростовської області на військову службу призвано від семи до десяти місцевих жителів", – розказали в ГУР..

Одночасно в прикордонній з Україною бєлгородській області рф місцеві жителі почали масово нищити власне майно з метою отримання компенсації від влади за нібито обстріли з боку України. В області зростає кількість претензій до влади щодо її неспроможності забезпечити якісний ремонт пошкоджених будівель.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling