Економіка

Україна обвалила російський бізнес експорту зброї – Foreign Policy

25 Липня 2022 07:48

Плани Росії щодо експорту своїх озброєнь руйнуються через втрати російської армії у війні проти України.

Про це йдеться у статті Foreign Policy.

Як заявили представники Пентагону і розвідки США, очікується, що запланований кремлем великий продаж зброї до Африки постраждає через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Це позбавляє кремль серйозного джерела прибутків.

Серйозні втрати Росією високотехнологічної техніки в Україні, зокрема сотень танків та гелікоптерів, призведуть до значного уповільнення постачання зброї Кремля до Африки.

Своєю чергою, це може призвести до початку домінування на ринку Африки конкурентів Росії, таких як Китай та США.

За підрахунками Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу, на Росію припадає майже половина основного експорту озброєнь до Африки, переважно вона постачає зброю до Алжиру, Єгипту, Судану та Анголи.

"Ми очікуємо, що у них виникнуть реальні проблеми з доставкою обладнання через те, що вони втрачають техніку в Україні", – сказав представник американської розвідки на умовах анонімності.

У Пентагоні вбачають серйозні наслідки для оборонно-промислової бази Росії через санкції США та Заходу, які вже підірвали здатність Кремля поповнювати запаси складних деталей, таких як системи наведення та мікрочіпи, що використовуються у високоточних боєприпасах.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling