Техно

SpaceX планує у неділю запустити на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

23 Липня 2022 19:28

Американська компанія SpaceX у неділю, 24 липня, збирається за допомогою ракети-носія Falcon 9 запустити на орбіту чергову партію з 53 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомив спеціалізований сайт Spaceflight Now.

Запуск планується здійснити зі стартового комплексу 39А космодрому на мисі Канаверал у Флориді о 16:38 за Києвом.

Він має стати 54-м за рахунком виведенням на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink та 5-м цього місяця.

За весь час SpaceX запустила вже 2904 інтернет-супутника Starlink. Частина вийшла з ладу чи зійшла з орбіти. Близько 2,6 тис. апаратів залишаються на орбіті у робочому стані.

Тим часом перша багаторазова ступінь ракети-носія має буде здійснити вертикальну керовану посадку на морську платформу-дрон A Shortfall Of Gravity в Атлантиці.

На даний час компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі. За даними SpaceX, інтернет мережа Starlink доступна користувачам у 36 страхах світу, у тому числі в Північній Америці, Європі, включно з Україною, на Далекому Сході та в Австралії.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling