Кримінал

Щоденні втрати армії скоротилися завдяки постачанню західної зброї, – Зеленський

23 Липня 2022 08:08

Президент Володимир Зеленський заявив, що щоденні втрати українських Збройних сил значно скоротилися — зокрема завдяки постачанню західного озброєння.

Про це президент сказав в інтервʼю американському виданню The Wall Street Journal.

За словами Зеленського, на піку боїв у травні та червні Україна втрачала від 100 до 200 військових на день. На той час Росія щодня могла випускати близько 12 тисяч артилерійських снарядів, а Україна лише тисячу або дві, зазначив президент.

Після надання західної допомоги ЗСУ тепер можуть запускати до шести тисяч снарядів на день, а Росія натомість стикається з нестачею боєприпасів. Відтак, за словами президента, втрати ЗСУ скоротилися до 30 загиблих та 250 поранених за добу.

Зеленський не став називати загальні втрати української армії через військову таємницю, але наголосив, що вони в кілька разів менші, ніж у Росії. За даними Генштабу, від початку війни Росія вже втратила близько 39 тисяч солдатів.

З-поміж іншого, Зеленський виступив проти можливого припинення вогню, допоки Україна не поверне захоплені території.

"Заморожування конфлікту з Росією означає паузу, яка дає їй час для відпочинку. Ми б хотіли деокупувати території невійськовим шляхом і врятувати життя, але маємо те, що маємо. Поки їм не розіб'ють лице, вони нічого не зрозуміють", — сказав президент.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling