Кримінал

Після отримання Україною HIMARS кількість артобстрілів РФ зменшилась у рази, – Подоляк

22 Липня 2022 21:33

Надання Україні ракетних систем залпового вогню HIMARS суттєво змінило картину на полі бою й зменшило кількість артилерійських обстрілів російськими військами українських позицій у 5-6 разів.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Deutsche Welle.

«Отримання нами певної кількості HIMARS суттєво змінило картину бою, тому що це інший тип війни. Це не війна перших двох місяців в Україні. Це війна артилерійська далекобійна, стаціонарна війна. І ми мали велику кількість пострілів російської артилерії по наших позиціях, бо в них була нерозірвана логістика, дуже легко було підвозити снаряди й атакувати нашу територію. Буквально доходило в день до 50 тисяч пострілів російської артилерії різного калібру. Сьогодні, як тільки почали працювати HIMARS, які можуть знищувати логістичні центри і склади з боєприпасами, кількість обстрілів зменшилась у 10 разів, трохи менше – у 5-6. Це суттєво змінює картину того, що відбувається на сході й на півдні нашої держави», – зазначив Подоляк.

Він також пояснив, що контрнаступ ЗСУ залежить від накопичення зброї певного калібру.

«Контрнаступ буде в той момент, коли ми зрозуміємо, що можемо активно відпрацьовувати противника і мати дуже мізерні свої втрати», – розповів радник очільника ОП.

За його словами, якщо будуть збільшуватись можливості української далекобійної артилерії, включаючи РСЗВ, росія залишить територію України.

«Конкретний приклад «доброї волі» з островом Зміїним ви бачили. Конкретний приклад номер два, який може вже бути в найближчий час, – це легендарний Антонівський міст у Херсоні. Які тільки він перестане функціонувати, росія зрозуміє, що треба продемонструвати «жест доброї волі» й покинути Херсон», – переконаний Подоляк.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling