Політика

Глава MI6: Росія скоро вичерпається в Україні

22 Липня 2022 07:45

Росії буде важко підтримувати свою військову кампанію, і Україна, можливо, зможе завдати удару у відповідь, вважає глава Служби зовнішньої розвідки Великобританії.

Керівник МІ-6 Річард Мур на Форумі з безпеки в Аспені сказав, що Росія зазнала «епічних провалів» у своїх початкових цілях: усунення президента України, захоплення Києва та розбрат на Заході.

Він назвав вторгнення "найкричущим відкритим актом агресії… в Європі з часів Другої світової війни", цітує британського розвідника BBC.

Він сказав, що нещодавні досягнення Росії були «крихітними» і що Росія «ось-ось вичерпається».

«Наша оцінка полягає в тому, що росіянам буде все важче знаходити робочу силу та матеріальні засоби протягом наступних кількох тижнів», — сказав Мур на конференції в Колорадо. «Їм доведеться зробити певну паузу, і це дасть українцям можливість завдати удару у відповідь».

Цю точку зору можна вважати оптимістичною, і здатність України до контратаки цілком може залежати від більших поставок західної зброї, яка, за словами офіційних осіб, часто надходить надто повільно.

Глава MI6 сказав, що певний успіх на полі бою стане «важливим нагадуванням решті Європи про те, що цю кампанію можна виграти», особливо напередодні зими, яка, ймовірно, призведе до тиску на постачання газу.

"Нас чекає важкий час", – сказав він. Ще однією причиною надавати підтримку, щоб допомогти українцям перемогти або «принаймні вести переговори з позиції значної сили», сказав він, було те, що лідер Китаю Сі Цзіньпін «спостерігав, як яструб».

«Немає жодних доказів того, що [президент Володимир] Путін страждає від поганого здоров’я», — відповів він, коли його запитали, повторюючи коментарі свого колеги, директора ЦРУ США Вільяма Бернса.

За його словами, близько 400 офіцерів російської розвідки, які діяли під прикриттям, були вислані з Європи, що зменшило можливості Росії шпигувати на континенті вдвічі.

«Наші двері завжди відкриті», — сказав він, коли йшлося про вербування незадоволених російських чиновників для шпигунства на користь Великобританії.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling