Суспільство

В Іспанії 360 людей померли через аномальну спеку

18 Липня 2022 07:32

Інститут громадської охорони здоров'я Іспанії повідомив , що аномальна спека в країні стала причиною смерті вже 360 людей. Пік смертей припав на минулу п'ятницю, коли було зареєстровано 123 випадки загибелі людей, пов'язаних із спекою. Аномальна температура тримається на півдні Європи з 8 липня, у деяких регіонах Іспанії температура досягла 45 градусів за Цельсієм.

Хвиля спеки прокотилася і Португалією: за повідомленням португальського МОЗ, з 7 по 13 липня через спеку померли 238 осіб, в основному літні люди з хронічними захворюваннями. 14 липня температура повітря у Португалії досягла 47 градусів – це рекорд липневої температури в країні за всю історію спостережень.

Через спеку та сильні вітри на південному заході Європи вирують лісові пожежі. У Франції через загрозу пожеж евакуйовано понад 14 000 жителів сіл у департаменті Жиронда, найбільш ураженому вогнем: там пожежами охоплено вже понад 10 000 гектарів. У 38 із 96 французьких департаментів оголошено "помаранчевий" рівень небезпеки.

У Великій Британії через спеку на частині її території, включаючи такі міста, як Лондон, Йорк і Манчестер, оголошено надзвичайний стан. Національна метеорологічна служба вперше у своїй історії оголосила "червоний" рівень небезпеки. Він означає загрозу життю людей, які передусім страждають на хронічні захворювання, проте медики попереджають, що спека може бути небезпечною і для здорових. Метеорологи пропонують британцям змінити свій звичний режим і не виходити на вулицю в найспекотніший годинник. На дорогах можуть бути запроваджені обмеження швидкості; деякі школи припинятимуть уроки раніше, ніж належить за звичайним розкладом. Національну службу охорони здоров'я теж приведено в надзвичайну готовність: їй буде виділено більше автомобілів швидкої допомоги.

Як вважають фахівці NASA, чергова хвиля спеки в Європі пов'язана із глобальними змінами клімату – подібні хвилі останніми роками спостерігаються все частіше.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling