Кримінал

Митники не дали ввезти в Україну 200 кг китайського димедролу

26 Жовтня 2022 12:53
митниця

Київська митниця запобігла незаконному ввезенню 200 кг сильнодіючого лікарського засобу димедролу під виглядом інгредієнту для косметичної галузі.

Виявлені митниками 200 кг димедролу призначалися для виготовлення наркотиків, повідомили Державній митній службі України.

Імпортер, столичне підприємство, намагалося ввезти з Китаю в Україну сильнодіючий лікарський засіб димедрол. У митній декларації підприємство зазначило, що товар – це дифенгідрамін, призначений для виробництва засобів по догляду за тілом – кремів. Також, в документах йшлося, що ця речовина не є лікарським засобом.

“Партія товару складалася з 200 кг кристалічної речовини, пофасованої у 8 картонно-металевих діжок. Товар надійшов у міжнародному експресвідправленні.

Під час огляду митники відібрали зразки для проведення дослідження з метою встановлення належності продукту дифенгідрамін до підконтрольних речовин.

Лабораторні дослідження хімічного складу речовини чітко визначили, що це димедрол, який належить до підконтрольних сильнодіючих лікарських засобів”, – йдеться у повідомленні.

У результаті спільних заходів Київської митниці та ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, правоохоронцям вдалося припинити діяльність нарколабораторії, в якій димедрол ділки перетворювали на синтетичний наркотик.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling