Політика

Лідери Африки закликають Путіна показати ’’прагнення до миру’’

африка, путін

Президент Сенегалу Маккі Салл заявив, що африканські лідери закликали російського диктатора Володимира Путіна “продемонструвати своє бажання рухатися вперед (до миру)” до того, як вони зберуться в Санкт-Петербурзі на російсько-африканський саміт наприкінці липня. 

Про це пише Financial Times.

“До наступного саміту Росія-Африка він (Путін – ред.) повинен зробити деякі дії, щоб показати своє бажання рухатися вперед (до миру – ред.) навіть в гуманітарному плані”.

Відзначається, що ця вимога була передана Путіну під час мирної місії африканських лідерів до Києва і Москви в червні.

За його словами, подальші обміни військовополоненими та повернення в Україну дітей, викрадених російськими окупантами, “можуть бути дуже добрим сигналом”.

“Ось чому ми продовжуємо використовувати саміт Росія-Африка, щоб побачити, як ми можемо просунутися вперед у переговорах, які ми намагалися провести між Росією і Україною”.

Відповідаючи на запитання, чи продемонстрував Путін схильність до миру, Салл сказав: “Під час цього саміту, можливо, нам вдасться досягти миру: “Під час цього саміту, можливо, ми зможемо провести ще одну зустріч і досягти певного прогресу. Це те, на що ми сподіваємося”.

При цьому президент Сенегалу сказав, що “Україна заявила, що Росія повинна покинути окуповану територію, перш ніж вони зможуть вести переговори, і ми це розуміємо”.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling