Політика

Китай попередив Україну про можливе погіршення відносин, – Reuters

китай
Прапор Китаю / Фото: Getty Images

Китай попередив Україну, що їхні двосторонні відносини можуть бути погіршені. Причина в тому, що НАЗК визначив 14 китайських компаній міжнародними спонсорами війни.

Про це повідомило Reuters із посиланням на двох українських посадовців, які анонімно надали таку інформацію.

Джерела стверджують, що попередження передали в Київ у січні, коли українські високопосадовці зустрічалися з послом Китаю в Україні.

Також 29 січня заступник міністра закордонних справ Китаю Сунь Вейдун зустрівся з послом України Павлом Рябікіним. Українська асоціація китаєзнавців із посиланням на МЗС Китаю цитувала Суня:

“Китай і Україна повинні дивитися на перспективу, поважати один одного, ставитися один до одного щиро і сприяти стабільності двосторонніх відносин”.

Reuters зазначає, що Китай не ставив перед Україною жодних умов чи обмежень, а просто висловив свою точку зору щодо списку спонсорів війни. Є припущення, що наслідки стосуватимуться закупівель українського зерна — до повномасштабного вторгнення Росії в Україну саме Пекін був найбільшим торговим партнером Києва. Він усе ще важливий експортер української сільськогосподарської продукції.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling