Політика

ISW: Російські війська, ймовірно, активізують наступальні операції та повітряні удари

21 Квітня 2024 09:22
ISW
Українські військові на стрільбищі під Києвом / Фото EPA-EFE

Найближчими тижнями російські війська, ймовірно, активізують наступальні операції та удари ракетами і безпілотниками, щоб скористатися вікном браку боєприпасів і засобів у ЗСУ, яке закривається.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російські сили продовжують, а в деяких районах і посилюють наступальні операції, щоб використати аномально сухі весняні умови та нестачу коштів і озброєнь в України, яка зберігається, до прибуття обіцяної західної допомоги.

“Російські сили також намагаються використати ослаблені можливості ППО України в спробі зруйнувати українську енергосистему і завдати довгострокової шкоди інфраструктурі та оборонному промисловому потенціалу України”, – наголошується в щоденному зведенні ISW.

Очікуване тепер прибуття американської допомоги, імовірно, підкреслило ці міркування для російських сил, і російське військове командування, імовірно, активізує наступальні операції та удари ракетами і безпілотниками для досягнення оперативно значущих результатів, яких, безумовно, буде дедалі важче досягти проти добре забезпечених українських сил.

На сьогодні російські сили домоглися лише тактичних успіхів за останні шість місяців і, як і раніше, не можуть домогтися прориву, який би призвів до руйнування лінії фронту.

На думку експертів, у РФ залишається цілий спектр можливостей для досягнення успіху:

  • Російські війська ще можуть домогтися оперативно значущих успіхів найближчими тижнями і можуть віддати перевагу тим ділянкам фронту, де українська оборона видається відносно нестійкою, особливо на захід від Авдіївки, або тим ділянкам фронту, де російські сили перебувають у межах досяжності оперативно значущих цілей, наприклад, у районі Часового Яру.
  • Російські сили можуть сподіватися, що продовження і можлива інтенсифікація ракетних ударів і ударів безпілотників зможуть зруйнувати українську енергосистему і змусити Україну боротися з гуманітарною кризою поряд з триваючими оборонними операціями.
  • Російські сили також можуть змістити свої цілі і завдати ударів по українській транспортній інфраструктурі, щоб обмежити здатність України достатньою мірою розподіляти живу силу і матеріальні засоби на критично важливих ділянках фронту. Російські сили завдали потужних ударів по українській транспортній інфраструктурі в Дніпропетровській області 19 квітня, і, можливо, найближчими тижнями російські сили мають намір розширити ці удари, щоб перебити українські наземні лінії зв’язку.
  • Російські сили, ймовірно, також вирішать використати слабке покриття української ППО вздовж фронту і посилити удари планерними бомбами найближчими тижнями, сподіваючись завдати масштабної шкоди українським оборонним позиціям, перш ніж російським літакам стане небезпечно завдавати таких ударів в умовах посилення української ППО.

Теги:
Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling