Кримінал

Готував ракетні удари по шпиталях в Одесі й Житомирі: СБУ затримала 19-річного юнака, який працював на ФСБ

сбу, фсб
Фото: СБУ

СБУ затримала 19-річного мешканця Одеси, який співпрацював із ФСБ та готував російські ракетні удари по військових навчальних закладах і медустановах у Житомирі й Одесі, де лікуються українські військові.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

“Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила свого агента – 19-річного мешканця Одеси. Молодик шукав швидкого заробітку в інтернеті і потрапив у поле зору ФСБ”, – розповідають у матеріалі.

За наказом росіян юнак обходив щодня декілька локацій в Одесі, аби виявити, чи є там українські військові. Коли він був поблизу потрібного “об’єкту” – спостерігав за його периметром, контрольно-пропускними пунктами й робив відповідні фотознімки.

Акцентується, що найбільше РФ була зацікавлена в інформації про вищі навчальні військові заклади на Одещині й Житомирщині, зокрема в якому режимі вони працюють, чи було передислоковано особовий склад тощо. Водночас ворог намагався дізнатися про локації шпиталів та інших медустанов, де проходили лікування воїни Сил оборони України. Далі здобуту інформацію фігурант передавав своєму російському куратору через месенджер.

Згодом загарбники відправили одесита у “відрядження” до Житомирської області, де він виконував аналогічні завдання. Зазначається, у разі підтвердження координат від затриманого – Росія планувала здійснити по них ракетно-дронові удари.

Відповідно до слідства, юнак підтримував дистанційний зв’язок із співробітником управління ФСБ по Москві та Московській області, особу якого вже встановила СБУ.

Фігуранта було затримано під час його дорозвідки поблизу об’єкту в Житомирі.

“Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)”, – резюмують у повідомленні.

Зараз фігурант перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling