Кримінал

Голові АМКУ Кириленку призначили заставу в ₴30 мільйонів

суд
Павло Кириленко / Facebook

ВАС застосував до керівника державного органу зі спеціальним статусом запобіжний захід ­- понад ₴30 мільйонів. Це рішення буде оскаржено прокурором.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

28 серпня слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до чинного очільника державного органу зі спеціальним статусом, підозрюваного у незаконному збагаченні на ₴56,2 мільйона та декларуванні недостовірної інформації (ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України).

Суд відмовив у задоволенні клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, про тримання під вартою та застосував до високопосадовця запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 30,280 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

“Прокурор не погоджується із вказаним рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку до Апеляційної палати ВАКС”, – зазначили у САП.

Як повідомлялося, 14 серпня 2024 року за погодженням прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку в незаконному збагаченні на ₴56,2 мільйона та декларуванні недостовірної інформації. Йому інкримінують порушення ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 ККУ.

Досудове розслідування встановило, що у 2020–2023 роках посадовець, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об’єкт нерухомого майна та люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

За інформацією слідства, загальна вартість активів становила ₴61,7 мільйона, і при цьому законні доходи чиновника та членів його родини не дозволяли здійснити таких покупок.

Правоохоронці встановили, що у подальшому з метою приховання факту незаконного збагачення фігурант не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Приводом для розслідування САП та НАБУ стало оприлюднення журналістського розслідування «Радіо Свобода».


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling