Спорт

Глава УЄФА Чеферін впевнений, що ЧС-2030 пройде в Іспанії та Португалії

5 Вересня 2022 21:46
мундіаль

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив у понеділок, що він впевнений, що Іспанія та Португалія приймуть чемпіонат світу 2030 року, передає Reuters.

Дві країни підписали угоду в 2020 році, щоб просувати спільну заявку на проведення турніру, і офіційно оголосили це в червні.

“Я впевнений, що чемпіонат світу 2030 року пройде в Іспанії та Португалії”, – сказав Чеферін під час відеоконференції на відкритті міжнародного конгресу Football Talks у Лісабоні.

«Ця заявка є виграшною, і ми зробимо все можливе, щоб допомогти двом країнам, які захоплюються, живуть і дихають футболом і мають хорошу інфраструктуру».

Загалом 14 стадіонів у 12 містах було запропоновано стати одним з 11 іспанських майданчиків, які, як очікується, прийматимуть матчі, якщо заявка Іберії буде успішною під час голосування ФІФА у травні 2024 року. Португалія виставить на розгляд три стадіони.

Іспанія приймала Чемпіонат світу 1982 року та подала невдалу заявку разом із Португалією на проведення чемпіонату 2018 року, яку присудили Росії. Португалія ніколи не влаштовувала Чемпіонат світу, але провела Чемпіонат Європи 2004 року.

Аргентина, Уругвай, Чилі та Парагвай оголосили про чотиристоронню заявку Південної Америки, яка може мати сентиментальну цінність, оскільки Уругвай приймав перший Чемпіонат світу з футболу 1930 року.

Чотири асоціації Сполученого Королівства розглядали спільну заявку разом з Ірландією, тоді як Болгарія, Сербія, Греція та Румунія також планували спільну заявку, але потім відмовилися.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling