Суспільство

Фонд Блаватника став спонсором меморіального центру “Бабин Яр”

Бабин Яр

Новим спонсором меморіального центру «Бабин Яр» у Києві став фонд сім’ї мільярдера Леонарда Блаватника Blavatnik Family Foundation. Про це повідомляє “Заборона”.

Зокрема, фонд Блаватника надав фінансування для проекту з оцифрування архівних документів, пов’язаних із Голокостом в Україні.

«[Нам важливо] перемогти культурно і ці російські наративи [щодо пам’яті про Голокост] закрити. Для цього важливою є робота з колективною пам’яттю. Нині в Україні десятки мільйонів неоцифрованих документів, які є в архівах. Зараз ми фандрайзим гроші, ми маємо проект, нам уже дали гроші. Це фонд Блаватника. Дуже важлива для нас історія, Блаватник — один із небагатьох, хто має гроші на соціальні проекти, це дуже важливо», — розповів виданню директор меморіального центру «Бабин Яр» Максим Рабинович.

Створення меморіального центру «Бабин Яр» на місці масових вбивств євреїв у Києві в роки Другої світової війни ініціював у 2016 році колишній президент України Петро Порошенко. Проект фінансувався українськими та російськими бізнесменами, зокрема акціонерами «Альфа-Груп» Михайлом Фрідманом та Германом Ханом. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на Фрідмана та Хана були накладені західні санкції і вони вийшли з-поміж інвесторів центру «Бабин Яр».

Леонард Блаватник – американський та британський підприємець та меценат, володар лицарського титулу. Він народився в Одесі, а 1978 року разом із сім’єю емігрував із СРСР до США. Блаватнику належить компанія Access Industries та звукозаписна корпорація Warner Music Group. Також він є акціонером “Русала”. У 2015 році Блаватника було визнано найбагатшою людиною Великобританії.

Фонд сім’ї Блаватника засудив російське вторгнення в Україну та заявляв, що жертвує мільйони доларів благодійним організаціям, які допомагають українським біженцям.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling