Політика

Ердоган назвав бойовиків ХАМАС “визволителями”

ізраїль, Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не вважає бойовиків палестинського угруповання ХАМАС терористами. Каже, що в нього був план поїздки до Ізраїлю, але вирішив скасувати його.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

Ердоган сказав, що в Туреччини «немає проблем» із державою Ізраїль, але Анкара «ніколи не схвалювала і не схвалить звірства, скоєні Ізраїлем, і те, як він діє».

«У нас був план поїхати до Ізраїлю, його скасували, ми не поїдемо», — зазначив турецький лідер.

Говорячи про угруповання ХАМАС, яке напало на Ізраїль, Ердоган сказав: «Це не терористична організація, а група визволителів і моджахедів, які борються за захист своїх земель і громадян». 

Президент Туреччини вважає, що ізраїльський народ «шукатиме довіри та милосердя» в його країни, коли «сили, на які вони покладаються сьогодні, завтра зникнуть».  

«Я запрошую всі інші країни з розумом і совістю чинити тиск на уряд [прем’єра Ізраїлю Беньяміна] Нетаньягу, щоб привести державу Ізраїль до тями. Цього разу ми очікуємо принаймні активності, яка відповідає її місії, від Організації ісламського співробітництва, метою заснування якої є захищати недоторканість Єрусалиму та палестинську справу», — заявив він.

За словами Ердогана, Туреччина готова бути «одним із гарантів палестинської сторони своєю присутністю». Він запросив країни, які мають бажання розглянути цю пропозицію, організувати Міжнародну палестино-ізраїльську мирну конференцію, у якій візьмуть участь усі впливові гравці регіону.

«Ніхто серйозно не сприймає структуру, яка нехтує жорстоким убивством дітей. Ми глибоко засмучені цим іміджем безсилля, у яке впала ООН», — резюмував президент Ердоган.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling