З 2 млн тонн загального фонду споживання м’яса українці з’їдають 50% птиці, 37% свинини та лише 13% яловичини.
Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Як йдеться у повідомленні, дорожчі види м’ясної продукції українці заміщують доступнішими.
“Наразі ми спостерігаємо, що між видами продукції є певне заміщення: дорожчі види продукції заміщують доступніші. Половина з 2 млн тонн загального фонду споживання м’яса – це птиця, свинина становить 37% фонду споживання, яловичина – 13%”, – наголосила начальниця управління тваринництва та племінної справи Мінагрополітики Олена Дадус.
На сьогодні фонд споживання м’яса й м’ясопродуктів цілком забезпечує потреби внутрішнього ринку й має можливості забезпечувати експортний попит.
“Це переважно за рахунок м’яса птиці. Споживання на душу населення забезпечується на рівні 52 кг м’яса на одну людину на рік. Цей показник порівнянний з минулим роком в довоєнний час”, – сказала Дадус.
Зазначається, що на сьогодні в Україні за спостереженнями експертів та інформацією учасників ринку переробні підприємства переорієнтовуються – збільшують частку у готовій продукції м’яса птиці, зокрема це стосується м’ясних консервів.
“Наразі є кілька завдань для переробної галузі – забезпечити внутрішній ринок, надати населенню України можливість споживати в достатній кількості й за доступною ціною продукцію, в тому числі і м’ясну. Переробний бізнес зацікавлений у виході на зовнішні ринки. Є попит на українську продукцію і можливості її постачати”, – сказала Дадус.