Кримінал

ДБР і ОГП завершили розслідування щодо постачання ЗСУ неякісного одягу Гринкевичами

дбр, зсу
Ігор Гринкевич / Фото з відкритих джерел

Досудове розслідування щодо львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та ще чотирьох членів злочинної організації, які займались постачанням неякісного військового одягу для ЗСУ.

Про це повідомляє ДБР, Офіс генпрокурора.

“Стороні захисту надано матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде направлено до суду”.

“Йдеться про львівського підприємця, його сина, двох директорів та представника підприємств.

Їм інкриміновано створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1,2 ст. 255, ч 5 ст. 190 КК України). Крім того, чотирьом підозрюваним – бізнесмену, його сину та двом директорам підприємств інкриміновано легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 КК України)”

Гринкевич очолив оборудки та залучив свого сина та інших осіб. Підконтрольні їм компанії уклали у 2023 році договори з Міноборони на постачання військового одягу на суму понад 1,8 млрд грн.

Протягом 2023 року за зазначеними договорами Міноборони отримало одягу на суму майже 1,2 млрд грн.

Поставлене майно, відповідно до висновків експертиз, не відповідало технічним вимогам договорів через свою низьку якість та не могло використовуватися за своїм цільовим призначенням. Через це збитки держави склали 1 млрд 167 млн гривень.

ДБР затримало членів злочинної організації та повідомило їм про підозри. Їм було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling