Суспільство

Данілов заявив, що енергетична система України захищена краще, ніж минулого року

данілов, енергетика

Енергосистема України захищена від ракетних ударів краще, ніж торік. Зокрема, вже поступово надходять додаткові засоби ППО, деякі з яких передаватимуться в оренду на той термін, на який потрібно, аби Україна мала можливість захищати своє небо.

Про це в ефірі Українського радіо заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

“Відносно захисту енергосистеми у нас відбулося чотири засідання Ставки Верховного головнокомандувача та засідання Ради нацбезпеки і оборони. І я можу сказати, що це питання стоїть на контролі. Кожна наша область має своє завдання, відповідні міністерства працюють у цьому питанні. Те, що стосується підготовки до зими — на сьогодні це питання номер один для того, щоб наші громадяни якомога менше потерпали від ракетних ударів по об’єктах нашої критичної інфраструктури, які божевільна Росія постійно завдавала взимку. Я думаю, що ми будемо більш підготовлені, ніж це було торік. Тому що ми маємо вже досвід, ми розуміємо, що і звідки чекати”, — сказав Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що засоби протиповітряної оборони обов’язково будуть, однак форма отримання — чи оренда засобів ППО, чи надання як матеріально-технічної допомоги, чи їх придбання — це абсолютно вторинне. За його словами, деякі країни мають свої внутрішні нормативно-правові акти, які не дозволяють їм продати Україні засоби ППО. “Тому деякі засоби будуть передаватися в оренду на той час, на який буде потрібно, для того, щоб ми мали можливість і спроможність”, – сказав секретар РНБО.

Данілов запевнив, що українські сили ППО мають техніку, яка здатна збивати й російські “Кинджали”. “Загроза від “Кинджалів” нікуди не зникає. Я не знаю, кого тут Путін збирається лякати. Росіяни періодично їх запускають в наш бік, але ми вже маємо певні елементи протиповітряної оборони, які дозволяють збивати “Кинджали”. І ми вже над Києвом це неодноразово доводили”, — зауважив секретар РНБО.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling