Політика

CNN: Вашингтон закликав Україну до стриманості у масштабах контрнаступу

війна

Як стало відомо журналістам CNN, США та Україна проводили спільні штабні ігри з відпрацювання планованого контрнаступу українських військ.

Спочатку українці розглядали можливість ширшого контрнаступу, проте після дискусій з американською стороною звели масштаби місії лише до південного напрямку – Херсонської області, розповіли CNN особи у Києві та Вашингтоні.

Так звані військові ігри, або командно-штабні навчання – аналітичні вправи, які проводилися для того, щоб допомогти українським військовим краще розуміти, які сили та засоби їм необхідні для досягнення успіху за різних сценаріїв.

У ході цих дискусій представники США наполегливо рекомендували Києву обмежити розмах операції як з переслідуваних цілей, так і з географії, щоб уникнути надмірного розтягування сил з ризиком ув’язнути, розпочавши наступи по кількох фронтах відразу.

Прес-секретар Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер повідомив, що військові США та України перебувають у режимі постійного діалогу на різних рівнях.

“Ми не коментуємо специфіку цієї взаємодії, – сказав він у коментарі для телекомпанії. – Загалом ми поставляємо українцям інформацію, щоб допомогти їм краще розуміти загрози, з якими вони стикаються, і захищати свою країну від російської агресії. Зрештою українці самі ухвалюють остаточні рішення про свої операції”.

За словами офіційних осіб, вони бачать, що українські та російські сили стають дедалі ближчими до паритету. Однак західні представники поки не поспішають називати операцію, що зароджується, яку українська армія, мабуть, почала в понеділок у Херсонській області, реальним контрнаступом.

За словами джерел CNN, знайомих з останніми розвідданими, питання про те, наскільки успішними будуть дії України щодо повернення своїх територій, поки що залишається відкритим.

Українські офіційні особи раніше вже заявляли, що нинішній наступ, ймовірно, розвиватиметься досить повільно, а сувора зима, що насувається, і весняне бездоріжжя слідом за нею можуть призвести до вимушених перерв у бойових діях, пише CNN.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling